söndag 13 november 2011

Mysfrukost med pluggdag

Frukost!

Dagen började ganska sent. Vi gick upp vid halv tolv idag eftersom vi även var på kåren igår efter sittningen. På samtliga sittningar bjuds det på mat, och igår var det inget undantag. Det bjöds på chili med bröd till huvudrätt och glass med chokladsås till efterrätt. Givetvis fick vi inte bara en röd chilifrukt om det är det ni tror jag menar med chili, utan en chili som jag förknippat med amerikans Texas chili. I chilin igår fanns köttfärs, bönor, lök, tomater (i alla dess former, krossad etc) och givetvis diverse chilifrukter och starka såser. Även om det var starkt var det ganska gott efter att läpparna, munnen och smaklökarna domnat bort.


Under sittningen fick vi även chans att köpa två nya märken. Det ena var det officiella ROOT-märket och det andra var det officiella ROTUNDAN-märket (ROTUNDAN är namnet på kåren). ROOT-märket är det stora gula och ROTUNDAN är det vita (under BITS på Fridas), som ni kan se på bilden här nedan som ni kan trycka på för att se bättre. Under kårkvällen lyckades vi även få tag på Fia-märket (under mitt ROOT). Det är det lila som sitter bredvid ett grönt (förra årets märke). Även om det kostar lite så är det kul att samla på märken :).

Efter att vi vaknat åt vi en mysfrukost som bestod av hemma-lagade scones med diverse pålägg och te. Mycket mumsigt! Efteråt satt vi och pillade lite på krypteringsprojektet. En av uppgifterna ska vara inne på onsdag som ett slags tre veckors upprop där man visar att man är aktiv på kursen. Strax efter fyra när vi lämnat in vår uppgift gick vi ut i Karlskrona och letade hemligheter. Vi hittade ett par stycken! Nu ska det lagas mat och samtidigt kolla vem som vinner True Talant!
Min vänster, fullt "utvecklad", Fridas höger, så som man bär den

2 kommentarer:

  1. Har ni blivit scouter?..

    SvaraRadera
  2. Haha, nja. Tror scouterna inte delar vår filosofi i allt ;)

    SvaraRadera