fredag 11 november 2011

Geocaching

Det finns en slags "sport" eller ska man kanske kalla det lek, som heter Geocaching. Geocaching går nästan ut på precis samma sak som det låter. Man ska fånga saker runt om på jordklotet. Egentligen ska man inte fånga saker utan hitta dem. Människor gör små behållare som de lägger små lappar (som man skriver på när man hittade behållaren) och belöningar i (oftast bara en, till den första). Sedan läggs koordinater ut på en hemsida tillsammans med lite tips och ledtrådar som andra sedan använder sig av för att hitta dessa behållare.

Det är en rätt rolig lek faktiskt. Bara i Karlskrona finns det nog ett femtiotal skulle jag tro. Jag och Frida bestämde oss för att se vad detta var för något och gav oss ut för att leta. Av de sju vi leta efter hitta vi två stycken. Vi gick ut vid sju och kom hem nu vid åtta. Att det var mörkt var både en för- och nackdel. Det fanns inte massa folk ute, h
elst ska ju ingen se vad man håller på med, men man såg inte så bra när man letade. De två behållarna vi hittade fanns ironiskt nog på ställen vi varit ofta på :)

Geocaching var faktiskt ett ganska roligt tidsfördriv och man kom ut och rörde på sig lite. Det finns även "uppdrag" som är som en serie av behållare på betydelsefulla platser, alltså att en plats bygger på att man hittat en eller flera platser innan det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar