fredag 3 februari 2012

Oengagerade studenter

Drink :)
Fy vad trött jag är på oengagerade studenter! Så jävla trist. Man dras nästan själv med. Visst, vi kanske inte är några mönster studenter som studerar 40 timmar i veckan, men vi försöker. Alla som studerar vet att det är praktiskt omöjligt att studera 40 timmar i veckan. Det går inte. Hjärnan går om sig själv till sist. Det går verkligen inte att sitta 8 timmar om dagen och bara läsa. Icke, nope, absolut inte! Som sagt vi försöker ju varje fall. Vi vill ju detta och vi pluggar, men jag är så trött på dessa oengagerade studenter som man omringas av dagligen, mer eller mindre.

Mums!
Som i skolan idag. Det var vår enda föreläsning i det ämnet denna veckan, eftersom läraren har varit sjuk. Det är det ämnet när vi måste läsa en massa på nätet. Typ 300 sidor till varje tenta och vi har fyra tentor... I alla fall, idag påpekade läraren att vi har tenta om två veckor och att han hoppades att vi hade börjat läsa annars hade vi en del att ta igen innan tentan. Då suckar mer än halva klassen ironisk, haha ja klart vi har. Det hade dem inte så klart....!

Dagens drink
Ett annat tillfälle var för två veckor sedan, i samma ämne, när läraren gick igenom hur mail fungerar. Han har väl snackat i 30-45 minuter, så säger han att detta är ganska viktigt och kommer på tentan, så ni borde anteckna detta. Hela klassen, vi är väl närmare 20-30 personer, tar upp sina anteckningsblock och börjar skriva ner detta. Vi var kanske fem personer som redan antecknade... Visst dom kanske har megahjärnan som kommer ihåg allt, men jag tror ändå inte det om alla verkligen tar upp blocken för att anteckna detta! Man kan ju inte bara komma till högskolan och hoppas att man kan glida igenom. Shit alltså. Eller de som bokstavligt talat ligger på bordet och SOVER!! Tycker det är så jävla respektlöst. Gå hem och sov för fan, det är inte obligatorisk närvaro! 

Dessert. Riktigt gott :)
Till något trevligare. För någon vecka sen fick vi dessertringa av mina föräldrar. Visst man kan använda dem till något annat än dessert, men dagen i ära blev det dessert med hjälp av dessa dessertringar, eller stansringar som man också kan kalla det för. Har velat göra en sån efterrätt nu i ett tag. Mörkchokladmousse i botten och ljus- eller mjölkchokladmousse ovanpå. Voila, så var det fixat. Inte speciellt svårt, mycket gott, en aning mäktigt ja. Speciellt efter en god middag :) Efter denna goda middag blev det en egen-komponerad drink. Bacardi razz, sockerdricka och limesaft och frysta hallon. Mycket gott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar