måndag 6 februari 2012

Kryptering hit och kryptering dit

Idag har det blivit mycket kryptering! Vi bestämde oss för att gå upp någorlunda tidigt idag för att försöka bli av med så mycket skolarbete som möjligt. Det resulterade i att vi har suttit nästan fem timmar med enbart krypteringen. Vi har en uppgift där vi ska programmera tre olika faktoriseringsalgoritmer (för icke matematiskt lagda personer: 21=7*3, alltså faktoriseras 21 till 7 och 3) och sedan testa dessa med olika heltal som är produkter av primtal. Vi ska sedan klocka dessa och ta reda på hur snabba dessa tre är. Just nu ska talet 8684484375841397 faktoriseras, och det har nu gått 4 minuter och den har inte hittat något.

Espressokoppar
Vår eländiga skrivare har haft slut på bläck senaste tiden och Frida har inte kunnat skriva ut en storleksguide för ringar. Hon hittade en ring på Internet som hon vill ha, men hon visste inte sin storlek. Men givetvis ville inte vår skrivare skriva ut då den tyckte att det fattades färg.  Hallå! du ska bara skriva ut i svart! du har 75% kvar av den! Men vi bestämde oss för att i alla fall köpa nya bläckpatroner igår, och inte nog med det! Vi fick även två koppar för espresso! (Det tog 6 minuter att faktorisera talet fick jag vet nu ;)) Utan extra kostnad, eftersom vi är studenter och ville ha 10% rabatt på våra patroner. Vi förstod inte hur man får ihop espressokoppar med bläckpatroner att göra. Vi kommer nog aldrig att använda dem heller eftersom vi inte dricker kaffe och att de inte är användbara till så mycket mer, kanske glögg på sin höjd. De ser i vilket fall ut så här.

1 kommentar:

  1. Och jag som trodde ni skulle bjuda på Espresso nästa gång jag kommer :(. Var helt säker på att det var en ledtråd till vad lådan som ni visade innehöll. Det har ni ju inte avslöjat ännu...

    SvaraRadera