lördag 30 oktober 2010

Tenta, projekt och maat

Ska man sammanfatta dagen i kort räcker det med att enbart med att läsa dagens rubrik. Men jag hade tänkt att utveckla det lite mer än bara tre ord. 

Låt oss börja med det första ordet, TENTA. Klockan ringde idag, ganska så exakt 06.45 och skrek åt oss att det var dags att börja värma upp de matematiska geniknölarna. Det var lättare sagt än gjort, eftersom det är lördag och människans inbyggda väckarklocka är ställd på 12.00 om inte senare. Nu överdrev jag lite, men ni fattar vad jag menar. Jag och Frida åt frukost, satte oss på en buss och skumpade vår väg mot Blekinges tekniska Högskolas salar. Väl framme begav vi oss till receptionen och tog reda på var vi skulle vara. Sedan gick vi till respektive klassrum (vi fick givetvis inte samma klassrum). Vi båda satt och räknade på vinklar mellan linjer, vektorprodukter, skalärprodukter och annat trevligt från 9.00-12.30. Vi hade kunnat sitta 1½ timme längre om vi velat. Efteråt kom vi fram till att det kunde ha gått bättre för oss båda, vi hade glömt lite och så, men att vi trots allt nog klarar oss. 
Nästa punkt är projekt. Vi fick veta i tisdags att vår lärare, Alf, inte hade lämnat in våra projekt till han som skulle ha rättat projektet. Torgny som rättade projekten var snabb på att rätta och vi fick veta att det krävdes komplettering. Det var det vi satte oss med, ca 10 minuter eftertentan, för att försöka rätta till. Det var lättare sagt än gjort. Efter 3½ timmes tenta var det inte enkelt att börja tänka på annan matematik. Vi (jag, Frida och Robin) slängde ihop något vi tyckte lät bra och det är nu inskickad. 

Maten idag blev något så enkelt så det knappt går att göra det enklare. Det är både godare, nyttigare och billigare än att springa till närmsta pizzeria/"hamburgieria". Det blev rester från igår! Med andra ord blev det kinesisk kycklinggratäng. Vet ni vad? Det ska antagligen bli det imorgon också. Eftersom att varken jag eller Frida har speciellt mycket ork just nu. Men vi får se om någon orkar göra något imorgon. Fast vi har ju också gått lite "overbudget" denna månaden, så vi får väl snåla litta på maten. 
Nu ska vi lägga oss i soffan, pusta ut och kolla lite på vad TV:n nu har att erbjuda. Senare är det möjligt att det slinker ner antingen lite chips/popcorn eller vaniljglass med varma hallon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar