söndag 3 oktober 2010

Karlskronabilder

Utsikt från Fisktorget
 Nu har vi varit ute och gått en lång runda, två timmar närmare bestämt. Vi har fotat och utforskar delar vi inte varit vid tidigare. Vi var även inom Åhlens och kollade rundor lite. Måste dock tillägga att det var den enda affären, förutom McDonalds som var öppen idag.



Utsikt från Fisktorget

Fisktorget
Det här är Fisktorget. Här stod vi uppradade en dag under nollingen. Stod och skrek och sjöng och kollade ner i marken. Det var Sexiztens som var i farten. Man får varken kolla dem i ögonen eller vända dem ryggen till. Sen älskar de att göra narr av nollorna, speciellt genom att tvinga dem att sjunga och få dem att stå på rad. Folk stannade till och med för att fota oss! Bilarna som kör intill började sakta ner för att se vad som hände. En minnesvärd syn I guess!

Borgmästaregatan
Borgmästaregatan är Karlskronas nyaste gågata. Den 12 juni detta året invigdes den och här får nu inga bilar köra längre. Här ligger bl.a. Wachtmeistergallerian med några affärer. Det är där vi handlar vår mat. På ICA som har öppet alla dagar mellan 8-22 det kallar jag service!
Kyrka
En kyrka som ligger på stortorget som just ni håller på att blir renoverad. Det roliga med denna kyrkan är att när man kommer på håll, ser den gigantisk ut, men när man väl står på stortorget ser den mycket mindre ut. Antagligen för att stortorget verkligen är stort, och för att den andra kyrkan är mycket större.


Kyrka
Detta är den andra kyrkan som ligger på stortorget. Den ser kanske ganska liten, men den är ganska lång. 














Lennarths, morfars stammisfik
Lennarths är ett fik som ligger på stortorget. Hit gick min morfar för att fika när han och mormor bodde i Karlskrona. Det var hans stammisfik. Kände att jag ville fota och lägga upp eftersom det fortfarande finns kvar. Det var trottsallt 20 år sedan de bodde i Karlskrona.  









Ronnebygatan, gågata
Ronnebygatan är en annan liten gågata i Karlskrona. På söndagar är den ganska död. Det är i och för sig hela Karlskrona. Knappt några affärer är öppet. Det är typ bara, ICA, Hemköp, Åhlens och McDonalds... På Ronnebygatan ligger Kronan, som är ett litet litet litet köpcentrum. Inte så många affärer, men det är väl helt okej. Visserligen är man van vid Väla. Frida saknar Väla ibland...








Hoglandspark
Hoglandspark är grönområdet i Karlskrona. Det är fint med blommor fortfarande trots att det börjar blir lite kallare. Går man igenom parken kommer man till järnvägsstationen. Detta var några dela av staden Karlskrona. Glömde nämna en sak. Det blåser ALLTID i Karlskrona. Om man ska försöka se något positivt med blåsten, så är det att den än så länge aldrig har ändrat håll. Cyklar man med motvind till skolan, så har man alltid medvind hem. Annars brukar det vara tvärtom.  

När vi gick hem från våran runda idag, blev vi sugna på en favorit i repris. En sallad som vi gjorde i Gibraltar. Så otroligt god!

Sallad!

Esteten inom Frida vill pyssla, men hon vet inte vad. Vi hade tänkt gå till Panduro idag och leta pyssel. Men allt har ju stängt som sagt. 

Vill ni se mer av Karlskrona får ni ta och komma hit! Eftersom vår lägenhet är så stor och fin så är alla alltid välkomna. 

Jimmie och Frida

3 kommentarer:

  1. Mat mat mat är det det enda ni studenter tänker på... Nåja ni är inte ensamma. Jag har ingen kamera så bild får ni inte... Men ni kan få ett gott recept på vingklippt Jakob eller Jakob stroganoff eller landad Jakob eller snabbflygande Jakob. För det är inte Flygande Jakob... Håll i er, för det här är ett recept som lyfter haha..... Fräs en tränad pappegoja, nä jag bara skoja...prova gärna en kycklingfilè, med 4-5 tärnade campignoner. Det går jättebra att dela svampen m äggklyftaren,nä jag skojar inte, krydda m piffig allkrydda o gärna en tsk röksmak på flaska, men det går bra utan. Blanda vispad grädde eller cremè fraich m chillisås, häll det över o låt allt prutta i 5 min, avsluta gärna med lite tråkad persilja.Servade gjorde vi med fullkornspasta.... Mummsigt sa Mamma... Mammsigt var ordet sa Linn. Smaklig spis sa Pappa. Ha det nu så gott o krama varandra från mig ;)

    SvaraRadera
  2. Ni kan lyssna lite på vad han säger, men inte allt:
    1. Ta CHAMPINJONER istället för campignoner.
    2. Vi servade definitivt inte med fullkornspasta. (Det gör man väl med tennisrack???) Vi SERVERADE.

    Resten är nästan sant. Om jag inte bryr mig om att kommentera stavningen på pappegoja m.fl. Det var otroligt gott, så pappa får göra en da capo på detta en dag:-)

    SvaraRadera
  3. En sak till. Gibraltarsallad... Längtar tillbaka!

    SvaraRadera