tisdag 5 oktober 2010

Mjölk

Mjölk!
Det är det som dagens inlägg ska handla om. Nåja, det ska inte enbart handla om det kanske, men det är den rubrik som passar bäst till "dagens bild". När jag stod och diskade föll min blick på vår vänstra diskho. I denna låg det tre stycken mjölkpaket (1,5 l per paket), ett juice paket (1,75 l) och ett mellangräddes paket (2,5 dl). Tankarna började då flyga åt hur mycket mjölk vi egentligen dricker jag och Frida. Grädden tog nog tre dagar att använda upp, juicen var öppen i fyra till fem dagar tror jag och mjölken tog... tre dagar att dricka upp! Vi dricker då 1,5 liter om dagen. 

Tänker man i förhållande till grädden är det lite skrämmande.

Våra mjölkpaket
Denna dagen har gått i matematikens tecken. Dagen började med ett uppvaknade och sedan var det matematik i ca två timmar, sedan bar det av till skolan för ytterligare två timmars matematik. Sedan var det lite Ubuntu hacking och det är inte matematik, bara kul. Det var lite matematik inblandat i funderingarna kring vårat mjölkdrickande, men det tror jag inte räknas, eller? 

Just nu sitter vi och kollar på TV och försöker bara ta det lugnt. Imorgon är det dags för alkoholutbildning och jobb på kåren. Jobbet innebär att se till att de som kommer till vår spelkväll (som vi som sappar anordnat) sköter sig helt enkelt. Kvällen varar från 21-01 + städning... Sedan är det matematik klockan 8 på morgonen dagen efter, så vi lär vara lagom pigga. Men stackars Viktor kommer inte ens hem. Han funderar på att ta sig in på skolan och sova där eller hos någon annan. Eftersom hans sista buss hem till Ronneby går vid  22. 

Ciaao

4 kommentarer:

  1. Ja, det märks på mjölk-konsumtionen att du har flyttat;) Kramis!

    SvaraRadera
  2. Vi pratade just om det igår. Instämmer med föregående inlägg, det märks mest på att mjölken inte försvinner så fort som den brukade göra.

    SvaraRadera
  3. tur att jag inte dricker så mycket mjölk!

    SvaraRadera
  4. Haha, men det är nyttigt ;)
    Bror din ;)

    SvaraRadera