torsdag 25 oktober 2012

Oinbjudna gäster

Vi har fått tillökning i hushållet! Fast dock är det ingen tillökning som vi önskar oss precis. I morse när vi skulle bege oss mot skolan för att ha projektmöte med våra "kollegor" var Frida som vanligt lite morgontrött ;). Men när hon hade valt ut en tröja som hon ville ha och skulle dra den över huvudet såg hon hur det kröp på tröjans ärmar. Nu vet jag inte vad som rörde sig i hennes lilla huvud, men jag tror det var allt annat än glada tankar.

Det fanns inte så mycket mer att göra än att ta en annan tröja (från en annan garderob) och bege sig till skolan för att ta itu med problemet när vi kom hem igen. Väl hemma efter skolan tog vi kontakt med hyresvärdarna som kom på studs. Som vi själva misstänkt var det pälsängrar (inte pälsänglar, som uttalet kan låta som ;) ). Vi har lyckats fånga en i en plastburk som vår hyresvärd tycker ska heta Nisse! Som tur är har vi bara hittat ca 3-4 st, så vi är inte totalt invaderade.

Pälsängrar är inget farligt, och i ärlighetens namn så ser de inte så farliga ut, utan de är mest äckligt att tänka att de kryper runt i kläderna. De är inte heller speciellt svåra att bli av med enligt Anticimex, det är bara att antingen frysa plaggen i en vecka eller tvätta plaggen i +60 grader. Vi har bestämt oss för att göra båda, nästan i alla fall. Majoriteten av plaggen i garderoben var handtvätt/30 graders plagg, så det får bli frys i en vecka sen tvätta ur liken! Anticimex ska dessutom komma på tisdag. Våra hyresvärdar har dessutom erbjudit oss en frys i källaren om vi inte har plats själva, de är bra fantastiska de där Vibo-hus!

En sak vet vi i alla fall, djur tycker om oss :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar