onsdag 17 oktober 2012

Blomkålsmos!

Denna dag... Jisses. HoD-möte. Behöver jag ens säga mer? Visserligen inte lika hemskt som det brukar, but still. Vi hade skype-möte dessutom, eftersom vår HoD har fått lunginflammation  Tacksam för att jag inte blir smittad varjefall :)

Imorn kommer vår kund hit. Har aldrig träffat människan, så det ska bli intressant hur det mötet går. Tanken var att vi skulle skriva vårt kontrakt imorn, men helt plötsligt var typ allt fel med kontraktet, så det blir det inte. Däremot dök det helt plötsligt upp ett annat kontrakt från företagets sida, som innebär att vi inte får prata om produkten med någon annan osv. Vi får inte heller skapa en produkt som är konkurrerande till dem på tre år... Kul att man kommer med det när halva tiden har gått... Tycker man borde komma med ett sånt viktigt dokument innan vi ska börja på det. Tänk så är vi inte överrens med kunden om vad vi är bekväma med att "hålla hemligt". Nu har vi ju inget val :( Tycker det är lite dålig stil faktiskt. Det positiva med det, är att vi hädanefter borde kunna säga till vår HoD att vi inte får diskutera projektet med henne... Vi borde inte heller få redovisa det för klassen. 

En annan del av dagen, typ 15 minuter, gick till att redovisa våran script uppgift. I fredags (tror jag det var) fick vi reda på att vi skulle behöva redovisa vår kod för läraren. Jaha, tänkte vi och valde en tid. Idag gick vi dit för att redovisa koden. Det första han säger är, var är er dator? Vi bara, hemma. Sen gick det väl bara utför efter det. Vi frågade om vi kunde komma tillbaka lite senare, men vi tog fram koden på PC(windows) istället för vår bärbara med operativsystemet ubuntu. Fattar inte riktigt varför vi var tvungna att ha med en dator. Alla äger inte en bärbar ubuntu-dator. Tänk om vi hade haft en stationär? Eller om vi inte ägde någon alls, utan suttit i skolan. Knasigt värre alltså. 

Läraren frågade en sak typ, som han dessutom inte fattade, så mitt i en mening sa han typ bara, "okej, ni kan gå nu. hejdå". Vi fick inte veta om vi blev godkända eller inte, så vi gick hem. Ett snällt bi(jag) och ett arg bi(Jimmie). Jag var inte fullt lika arg som Jimmie. När vi kom hem såg vi varjefall att vi var godkända. Duktigt udda "redovisning".

Idag gjorde vi blomkålsmos. Något som ingen av oss har ätit tidigare, men jisses så gott! Lätt som en pannkakasplätt att göra och det gick snabbt. Till detta underbar mos stekte vi falukorv. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar