måndag 4 mars 2013

London del 1: Arrival

Från i torsdagen tills igår har vi varit i London. En fantastiskt rolig weekend. Känns som att vi har varit borta i minst en vecka! Resan dit gick bra. Vi åkte från Helsingborg halv fem på morgonen. Jimmies pappa körde oss, mycket tacksam för det. Planet lyfte sedan klockan sju. Vi sov den korta flygtiden dit. Väl framme kände vi oss lite lost i tunnelbanan. Eftersom vi inte hade fått så mycket sömn (3 timmar + 1 timme på flyget) så var i trötta och irriterade när vi inte hittade den jävla perrongen vi skulle till. Vi hittade dit till sist som tur var. Men deras tunnelbanesystem är helt förvirrade när man inte vet något. Lärde oss ganska snabbt ändå :)

En mycket smart sak, som inte har med tunnelbanan att göra, är expresstågen som de har där. Vi bara satte oss på gatwick-express och var framme 30 minuter senare, ett tåg som gick direkt till Victoria. Under dessa 30 minuterna käkade vi vår fruktsallad som vi hade köpt med oss. Helt fantastisk sak att sälja i en affär tycker jag. Fanns att med olika frukter, eller ifall man endast ville ha jordgubbar, mango, apelsin, melon mm. 


Shopping! Blev några påsar...
De är en timma efter i London, så vi checkade in kvart över nio på morgonen. Kom inte åt rummet förens vid två, så vi hade lite tid att slå ihjäl. Vi åkte in till Oxford Street, shoppinggatan i London. In på Primark. En sjukt stor affär där allt är sjukt billigt, men kvaliteten kan variera. Vi var där ändå ganska tidigt, de öppnade 8.00 vi var där kanske vid 10.00 en torsdags morgon, ändå var kön till provrummet på kanske 20 minuter... Helt sick! Hittade några gobitar ändå :)

Vi käkade lunch på pizza hut. Blev lite besviken på deras buffé. Kall pizza :( Vi fortsatte runt på Oxford Street och hittade lite andra saker. Vid fyra kunde vi äntligen komma in på vårt rum. Vi bodde högst upp. Jävla små gångar de hade på hotellet, knappt så att man kunde dra sin väska. Rummet var väl helt okej. Inte den bästa standarden, men inte heller den sämsta. Det var bara en säng i rummet, en halvmeter runt sängen för att ta sig fram... Lite trångt. Vi var varjefall väldigt trötta och sov i två timmar. När vi vaknade var vi hungriga och trötta så vi käkade på Burger King, för det låg precis runt hörnet. Ingen av oss orkade med "restaurangformaliteten". 

Slut på del 1. Kommer bli för mycket att få med allt i ett blogginlägg. Nästa inlägg blir 18.00 imorgon.   

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att klockan ska bli 18 :)

    SvaraRadera
  2. Det var kanske perrong 9 1/2 ;)

    SvaraRadera