torsdag 7 mars 2013

London del 4: Terroristskor och stulen plånbok

På söndagen var det dags att åka hem. Planet skulle lyfta 10.00 från Gatwick, så vi checkade ut klockan 7.00 från hotellet. Smart av oss. Gatwick-express tåget tog en timma istället för en halvtimma, eftersom de höll på att bygga om spåret. Vi checkade in våra väskor snabbt och smidigt i självincheckningen. Måste vara den smidigaste ever. Palla stå i en incheckningskö i timmar... Nej tack! Sen var det dags för säkerhetskontrollen... Ingen kö alls, bara att vi lyckas ta den enda kontrollen som har en kroppsscanner.... Shit vad det skulle ta mycket längre tid. Jag lyckas dessutom hamna i kontrollen för jag hade för mycket metall. Tur att Jimmie kunde samla upp våra grejer, annars blir man lätt orolig att någon ska sno det. Man lämnar ju ifrån sig allt viktigt man har!


Händer mycket utan internet
Först och främst var det tre personer framför mig. I denna kontrollen fick man gå in en cirkulär tub eller något. Stå med armarna i luften medan maskinen scannade ens kropp. Sedan såg man på en monter vart man hade "pipit". Min skor tyckte maskinen inte om. Kan bero på att jag hade dragkedjor både på skorna, och längst ner på byxorna... Tanten som stod där fick kontrollera mina ben och sen fick mina skor gå igenom ytterligare en kontroll för att se att jag inte hade gömt en bomb där eller något... Jag ser tydligen ut som en terrorist. En kvart senare, kändes det som, kom jag äntligen igenom denna säkerhetskontroll. 

Vi tog en snabb vända inom taxfreen, man var ändå tvungen att gå igenom den. Köpte med oss lite mat som vi åt vi gaten. Precis när vi svalt maten öppnade gaten, så det var bra timeing. Den totala ironin som uppstår när flyget står och väntar på att flyget framför ska lyfta och Jimmie telefon startar! Jisses. Han lyckas stänga av den, men han fick inte ut batteriet eftersom han har "klistrat" fast det, för att hans batteri glappar. Han lägger ner telefonen i fickan igen och när det är dags för vårt flyg att börja gasa, så startar skiten igen. Ironin var helt sanslös. Vi krashade varjefall inte som tur var :P

På kastrup fick vi vänta en timma på tåget. Vi hann inom Starbucks och köpte oss en caramel frapochino. Tog oss sedan tre timmar att komma hem till Karlskrona. Skönt med direkttåg :) Kollade på film hela vägen, så det gick ganska fort :) 

I Malmö (tror jag det var) hoppade det på en kille, 12-13 år kanske. Sitter i fyra-sätena bredvid oss. Tre stationen innan han ska hoppa av kommer en klasskamrat på som han känner och flyttar dit istället. När han sen ska hoppa av i Ronneby märker han att hans plånbok är borta och kallar då på konduktörer som hjälper honom att leta. De frågar oss ifall vi har sett något, eftersom vi suttit där hela tiden. Under större delen av resan har en liten kille, kanske 5 år gammal, sprungit runt fram och tillbaka på tåget, som även satt rygg i rygg med denna kille innan han flyttade vidare. Märker då en stund senare att den lilla killen plockar upp något svart under sätet där den äldre killen satt tidigare. Tänkte inte så mycket på det och fann det lite konstigt ifall hans mamma skulle ha tappa något som fallit så långt, men tänkte inte mer på det. Berättade sedan detta för killen som blivit av med plånboken och de frågar mamma och den lilla killen. De totalnekar att de har hittat någon plånbok! Sjukaste jag varit med om. Man vill inte anklaga någon, men vi såg ju honom ta upp den! Vi, konduktören och killen som blivit av med plånboken var ganska säkra på att de hade hittat den, men gömt den, eftersom den skulle ha innehållit lite pengar, presentkort och busskort laddat med mycket pengar. Tycker det är helt jävla sjukt att man kan sno någons plånbok när folk har sett lillkillen ta upp den. Visst han kan ha gömt den, men troligen inte. Vet aldrig ifall han fick tillbaka den, för alla gick av i Ronneby... Hoppas det löste sig. 

Väl hemma köpte vi en hel kyckling vi gjorde i vår lergryta. Mycket mumsigt. Halvt döa kollade vi lite på tv och gick sedan och la oss tidigt. 

Detta var vår London weeken. Hänt en hel del och vi hoppas att åka dit fler gånger :) Denna gången blev det inte så mycket "turist" grejer, eftersom vi såg mycket av det sist vi var där. Vi hade velat se Big Ben igen och även hittat några cachar. Det får bli en annan gång :) Tack London för denna gång :D 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar