tisdag 5 mars 2013

London del 2: Madame Tussauds

En turist-grej vi missade sist vi var i London var Madame Tussauds, så det var något vi ville göra. För er som inte vet så är det ett museum med massa kändisar som är gjorda i vax. De är helt sjukligt lika. Det var nästan så att man trodde de skulle ta en på axeln och skrämma ihjäl en! Bilder släpps 18.01 :)

Vi hade köpt biljetter hemma i Sverige, så vi fick en speciell kö. Var två par framför oss, men det var ändå ganska mycket folk väl inne på museet. Vi hade även köpt biljetter till tunnelbanan hemma i Sverige, så vi slapp stå i långa köer. 

Museet var indelat i många olika delar. VIP, sport, skräck, pop, moviestars osv. Det hela slutade med en 4D-bio på 10 minuter som handlade om olika kända superhjältar. Sjukt läskigt när spindelmannen sköt nät så det blåste till i nacken, eller när Wolverine satte sina knivar i ryggen, eller när Hulken tyckte det var lämpligt att nysa alla rakt i ansiktet! Sjukt fräckt varjefall även ifall jag sträckte min nacke :( 

VI åkte sedan till Bayswater i hopp om att hitta yoghurtglassbaren som vi var på sist när vi var i London. Tyvärr hittade vi inte den, men vi hittade en annan inte långt där ifrån. Man fick själv ta glassen, och vilken topping man ville ha. Sen betalade man per 100g. Dyraste glassen jag ätit. Kan säga att kina-buffén vi åt timman innan var billigare, då med dricka inräknat... 

Framför cachen
Vi tog oss sedan en lång promenad och försökte leta efter cachar. Vi hittade nästan en, men precis då kom det en polis som cirkulerade runt oss, så vi lät bli att leta efter den. Vi gick sedan igenom världens längsta tunnel för att komma fram till t-banan. Trodde nästan det var ett skämt till sist. 

Vi kom hem, fortfarande ganska mätta efter buffén, så vi åt varsin fruktsallad och kollade på film.

Nästa inlägg blir imorgon 18.00, missa inte det! :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar