måndag 23 januari 2012

Grötig hjärna - check!

Denna härliga måndag... har vi varit "lediga" på. Jimmie tyckte till skulle börja dagen med att göra Bagles, som man kan frysa in dem och äta dem till frukost. Mycket praktiskt. Resten av tiden har vi suttit och läst igenom kapitel ett i nätverkstekniken (eller vad nu den kursen heter) Det tog en stund, närmare 4-5 timmar. Nu är det "bara" fyra labbar på detta kapitel sen är vi klara. Det jobbiga är att sitta vid datorn så länge och läsa, plus att allt är på engelska så man får först läsa igenom det en gång, sen läsa det igen samtidigt som man försöker ta ut det viktiga. Under denna tid måste man även översätta allt i huvudet och tänka efter vad det bli på svenska... Alltså blir det ganska grötigt i hjärnan efter ett tag... Nästa jobbiga sak är att vi har tenta i mitten av februari, när har vi inte fått veta och vad vi ska tenta på vet vi inte heller. Hela kusen har liksom 11 kapitel, men det betyder inte att man bara kan dela upp det på fyra, eftersom vi har fyra tentor. Lite frustrerande ja... Läraren har redan gått igenom tre kapitel så vi får väl se hur det blir. Man vill ju gärna kunna planera lite. 
Bagel :)

Igår fick vi tillbaka vårat kryptoprojekt, 10:40. Han är helt otroligt snabb på att rätta alltså. Vi lämnade in det i torsdags kväll, typ elva på kvällen. Hela projektet var på 18 sidor och han har rättat det över helgen, fredag - söndag. Jisses säger jag bara. På helgen vill man ju helst ta det lugnt liksom. Men vi blev otroligt glada att vi utan tvekan skulle bli godkända och att han var så nöjd med projektet och att han tyckte det var kul att läsa våra reflektioner. Mycket roligare svar än, "bra, ni är godkända", som man annars får i av andra lärare.  

Eftersom Jimmie tog slut på allt mjöl i morse kunde jag inte göra några chokladmuffins som jag fick ett sådant sug efter, så får det bli några ballerinakex istället. Blev lite förvånad över att det var nougat i dem. Är inte speciellt förtjust i nougat, men gillar ballerinakex :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar