tisdag 17 april 2012

Dagar värre än andra

Somliga dagar är helt enkelt värre än andra. Jag tror inte att det är helt okänt för er läsare att vi har ett ämne som heter Datorteknik, och att vi inte är några stora fan av kursen. Ha detta i åtanke när ni läser vidare (om ni orkar ta er igenom min lilla uppsats), för jag ska först berätta om något annat.

Varje morgon innan vi ska till skolan brukar vi lyssna på RIX FM när vi äter frukost. En av programledarna, Ola lustig, har varje vecka en utmaning som han ska utföra som sedan ska bli bedömd på fredagen. I förra veckan berättade han att han under veckan skulle ha som utmaning att regissera en "vuxenfilm", eftersom han alltid velat det. Jag vet inte vad Frida tycker, men han får gärna regissera det om han vill, men han behöver ju inte göra det i ett av de största morgonprogammen på radio. Det var även "kändisarna" "Jockiboi" och "Hanna W" som skulle vara med i filmen.

Hans utmaning bidrog givetvis till en hel del uppror både bland kollegor och lyssnare, vilket jag tror var meningen. All reklam är bra reklam sägs det ju. De bestämde sig för att lyssnarna fick rösta om det under en dag, och när ca 65-70% ville att utmaningen skulle utföras utökades tiden till ytterligare en vecka. När det var ungefär samma resultat igår skulle det tydligen bli ytterligare en dag till. Givetvis fick Ola nog. Han spelade in film som han sen spelade upp idag och då blev det ett himla hallå. Chefen kom inflygande och skrek och hade sig. B.la. sa hon att Ola absolut inte fick göra såhär osv.

Efter denna utläggning kommer denna korta kommentar: Om chefen nu inte tycker att det är okej att han ska göra filmen. Varför i hela fridens namn har hon inte blåst av det hela? Varför har utmaningen inte "dödats" utan istället uppmuntrats genom att en omröstning pågått under en veckas tid. Det lär man aldrig få veta.

Efter ett redan ganska långt inlägg ska jag försöka hålla mig kort om denna dag, som är värre än andra. Denna kurs jag pratade om i inledningen av inlägget hade vi i två timmar idag. Det är ganska intressant att se hur mer arga och frustrerade en kurskamrater blir för varje lektion vi har. Lektionerna är sammanfattningsvis = noll pedagogik och fokus på all utom det relevanta. Efter lunchen var det dags för två timmars laboration i samma ämne. Detta resulterade i två timmars ilska och frustration, för trots att läraren (inte samma som föreläsaren) hjälpte oss rätt mycket så får man inte ordning på saker och ting. Att föreläsningarna inte hjälper oss att förstå labbarna, utan handledaren i stort sett måste lära oss allting är ett bevis på hur dålig kursen är.

En skola borde ha eleverna som högsta prioritet. Att skolan inte kan/bryr sig om att hitta en ersättare till en pensionerad lärare går ut över både elever och läraren själv.

1 kommentar:

  1. Angående rix fm så är det till 100% en PR-kupp! Allt för att folk ska engagera sig, skriva arga inlägg, diskutera och få folk som inte brukar lyssna på Rix FM att höra talas om det och lägga det på minnet. Som jag :D Så nu har de lyckats med 1 person att dela med sig till 1 person ;)

    SvaraRadera