fredag 30 december 2011

Nytt år snart

Snart är det nytt år. Lite blandade känslor tycker jag. Känner alltid så inför ett nytt år. På något sätt är det skönt att stänga det gamla året om det kanske har hänt många jobbiga saker eller om det har hänt massa kul som man vill spara ner till minnena från det gångna året, men samtidigt jobbigt att börja om på ruta ett. Det är liksom samma saker som händer vid samma tidpunkter varje år, men samtidigt behöver man kanske ta nya tag för året som komma ska. Själv är det inte så kul att börja året med en tenta. Något som jag hoppas aldrig kommer ske igen. Har inte riktigt kunna slappna av under julhelgen. Man kommer hem för att fira jul med familjen och ta det lugnt. Istället kommer man hem, lite spänd och stressad, lite halvt deppad över att man inte får ta det lugnt. Det är i princip fem hela år totalt som man aldrig får någon semester på, eftersom man på sommaren antingen jobbar eller tar sommarkurser eller kanske läser ikapp något som man har missat under året. 

Igår var vi hos Jimmies mormor och morfar och käkade hemlagade köttbullar, potatis, sås och lingon. Hans mormor är väldsbäst på att göra köttbullar. Dom är alltid hela och förtrollande goda. Vet inte hur hon gör för att lyckas få dom så goda, men vi kom ett steg närmare igår. Hon har inget stekfett i pannan... Kanske man ska prova och se om ens egna köttbullar lyckas träffa rätt. Till efterätt blev det ris ala malta. Jättegott, men så mäktigt! Sen skulle vi äta lite godis och då fanns det skumtomtar, mina favoriter. När Jimmies mamma skulle ta en skumtomte fick hon en jätteliten tomte. Så söt den var. En tomtenisse ;) Skulle haft en bild på denna söta lilla tomtenisse, men den har på något konstigt sätt försvunnit... Mycket mystiskt... 

1 kommentar:

  1. Försvann min tomte??? Mycket mystiskt. Det sägs ju att man inte kan fotografera det övernaturliga. Tror min skumtomtenisse var skum på riktigt;)

    SvaraRadera