fredag 9 december 2011

Hur man botar en negativ trend

Dagen som började ganska tidigt för att vara fredag (redan klockan nio) började också positivt. Både jag och Frida var hoppfulla inför vår laboration vi skulle ha eftersom vi inte har mycket kvar på en av våra tre laborationer. Vi begav oss av och var på skolan redan vid halv elva när vi inte började förrens ett. Trots fem timmars arbete nådde vi inte hela vägen fram. Men förhoppningsvis blir vi klara innan vi ska åka hem inför julen.

Efter våra timmar i skolan gick vi hem och var lite besvikna. Under ytan fanns det en ganska bitter känsla, men det är ju fredag och då vill vi inte ha någon negativ trend. Men vad kan man då göra för att bryta den? Jo, svaret är ju givetvis mat! Nu menar jag inte att man ska ta sig ett par chipspåsar, flaskor läsk och dra en filt över sig. Utan det jag menar är att man ska laga något gott och ordentligt som man blir glad och nöjd av att både göra och äta!

Vi bestämde oss för att unna oss följande tre rätter idag:
Förrätt: Per Morbergs Sparrissoppa
Huvudrätt: Entrecote med klyftpotatis och Jimmies bearnaisesås
Efterrätt: Fridas fruktsallad.

Här under har Frida dokumenterat alla tre rätterna, och godast av allt var nog soppan. Både jag och Frida blev förvånade över hur den överträffade våra förväntningar!

Sparrissoppa

Entrecote, klyftpotatis och bearnaisesås
Fruktsallad

2 kommentarer:

  1. Fattiga studenter... Trodde man levde på nudlar och fil. Ni och er kok-konst är så välkomna hem till jul!

    SvaraRadera
  2. Det är faktiskt första gången vi köper entrecote ;).

    SvaraRadera