onsdag 1 maj 2013

1 maj och valborg!

Igår var det nog många studenter som var upptagna med allt annat än skolan. Eller i alla fall i de stora städerna som t.ex. Lund och Uppsala där det här med valborg är större än vad det är här i lilla Kallekrona. Själva fick vi sitta i skolan ett par timmar och ännu fler timmar efteråt med skolarbete, fast vi kom framåt i alla fall! Fast vi hade lite tid att hämta ut ett paket som Frida fått skickat till sig. Samtidigt passade vi på att svänga inom Stadium och kollade på löparskor till mig. Jag har inte haft några riktiga skor innan, utan sprungit i ett par gamla inneskor från gymnasietiden. Skorna hade sänkts från 699 till 499, men eftersom affärshuset Kronan fyllde år fick samtliga medlemmar hos Stadium 20% rabatt på valfri vara, så mina skor kostade bara 399. Man kan inte annat än älska sådant!

Men eftersom vi vill leva upp till titeln studenter var vi ju tvungna att hitta på någonting i alla fall. Vi hade pratat lite med Martin, Viktor och Dexter (eller John som han egentligen heter ;) ) om att vi skulle grilla. Martin och Viktor drog sig ur, men framåt kvällen hade vi lyckats få ihop ett par stycken. Det blev Jag, Frida, Dexter, Trumman (eller Calle, som han egentligen heter ;) ), Henrik och Maja. Maja är en söt liten cockerspaniel med minst sagt mycket energi! Vi satte oss på Stakholmen med vår lilla grillspann och grillade i omgångar, eftersom den inte är så stor. Grillningen höll på att utebli då grillen höll på att stryka med då jag trodde att det skulle bli bättre utan en "kolskål" som kom med, men då började spannens färg brinna i stället. Men efter släckningsarbete och en ny laddning kol (i kolskålen) så fick vi tillslut mat :). Efteråt satt vi hemma hos oss och bara hade allmänt trevligt.

I dag är det som bekant förste maj, vilket för en del antagligen betyder demonstration. Men så är inte fallet för oss! Vi valde istället att strunta högaktningsfullt i klockan och sov länge. Sen stack vi ut till Lyckeby och gick igenom Rusta, ÖoB och Ica Maxi i jakt på diverse prylar. Det blev bland annat kol och en ny grill (liten och portabel klotgrill) som till och med hade större grillyta än vår förra. Nu har vi i alla fall två stycken, så nästa gång vi grillar behöver vi inte grilla i omgångar! Det var kanske bra att jag nästan förstörde vår lilla spann?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar