onsdag 15 maj 2013

JAG HATAR MIPS och intel

När jag skriver detta är jag ganska arg på MIPSen som vi ska programmera. Som vi säkert sagt förr så är MIPS en processor, och med hjälp av denna ska vi räkna ut vad 10 fakultet är och skriva ut det på skärmen. Vi har (sedan en tid tillbaka) fått matematiken till att fungera, men så fort det ska skrivas ut så förstörs allting. Eftersom utskriften är allt som krävs för att vi ska bli av med denna uppgiften blir man smått aggressiv när man tycker att man gör rätt, men det blir fel. INTEL är en annan processor som vi också har problem med. Men den har vi inte suttit med idag, så för tillfället ligger den bättre till. 

I går var vi på en gästföreläsning i "IT-forensik" kursen och givetvis var det en IT-forensiker som gästföreläste. Det var intressant, även om det emellanåt blev upprepningar kring fallet han pratade om. Fallet gällde en Y.A-G (namn utelämnat) som hade en drogshop på nätet. Imorgon ska vi upp igen och lyssna på ännu en gästföreläsare, men denna gång kommer snubben från skatteverket. Enligt vår pucko"lärare" är det skatteverket som ligger i framkant inom detta ämne (IT-forensik) då det är skatteverket som sedan urminnes datortider behövt jaga bovar och banditer som förskingrat pengar elektroniskt. 

Sist jag skrev glömde jag nämna att jag fått två nördtröjor av min fina Frida!  En med tre Androidgubbar på som leker "de tre aporna" (de tre aporna där en håller för munnen, en för ögonen och en för öronen. Det finns säkert något namn för dem, men jag kan inte det. Jag vet i och för sig att det finns ett vin som heter tre apor och då heter aporna Anders, Göran och Ove. Den andra har en smältande Rubrikskub som Sheldon i the Big Bang Theory har i något avsnitt. Tröjorna finns till höger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar