lördag 2 november 2013

Lärares konstiga påhitt

Idag var det dags för tenta. Vi gick upp två timmar innan för att ha god tid på oss och slippa ha andan i halsen när vi kom till skolan. Tänka sig så fel det kan gå. Upptäckte vid tio att det regnade och vi var inte så speciellt sugna på att sitta blöta under tentan. Det resulterade i att vi fick ta bussen till skolan. Bara ett litet problem. För det första så är det lördag och för det andra är det röd dag, vilket innebär att bussen inte går så ofta. Vi missade bussen med en minut :( Då var klockan 10.20 och tentan började 11.00. Nästa buss gick inte för ens 10.40 och det tar 10 minuter till skolan. Panik uppstod! Vi gick till kungsplan och tog bussen där ifrån. I och med att ingen åkte buss idag gick den 5 minuter tidigare än vad den skulle så vi hann precis i tid :)

Tentan i sig var lite speciell. Undrar lite när det blev okej för lärare att referera till Wikipedia. När vi skriver arbeten får vi ju aldrig använda Wikipedia som källa förstår inte vad som gör det okej för lärare att referera till Wikipedia på en tenta i så fall. Hade inte sagt något om det var refererat till boken, varför skulle vi annars ha köpt den? Känns ju också bra att läraren inte har koll på begreppen när de ställer frågor på tentan. 

En annan intressant sak med tentan är hur lång tid den får ta att rätta. Det står att det max får ta 15 arbetsdagar. Med tanke på att vår "arbetsdag" numera inkluderar lördagar så borde lärarnas arbetsdag också inkludera lördag, eller?

Ytterligare en konstig sak med tentan var när läraren var tillgänglig under tentan. Det brukar stå på tentan när läraren planerar att komma till salen så man kan ställa frågor eller under vilken tid läraren är tillgänglig för att ringa till. Tentan varande mellan 11-16 och på pappret stod det att läraren var tillgänglig att ringa mellan 10-11. Good luck liksom. Så läraren var omöjlig att få tag på idag i och med att ingen av dem skulle komma till vår sal, det är ju lördag. 

Ibland känns det som att man inte är värd ett skit för vi studenter är små vantar som vi kasta runt, eftersom vi inte har vår utbildning än. Men när vi har vår utbildning då ska vi respekteras. Tycker det är så skumt. Räcker det inte med att man har varit liten och alla tog en för givet? Är trots allt över 20 ibland tycker man att man hade kunde bli lite bättre respekterad. Trött på att behöva anpassa mig efter att skolan glömmer bort vår klass konstant vilket gör att vi under ett halvår blir tvungna att acceptera schemakrockar, "så är det att vara student". Fan inte okej. 

Ikväll blir det varjefall sushi, om det är öppet så klart. Annars får vi hitta på något annat kul :) Något positivt med dagen varjefall :)

1 kommentar:

  1. Ja, lärare är konstiga människor ;) Säg till om där blir en ledig tjänst så lovar jag att komma upp och rädda er!

    SvaraRadera