söndag 17 november 2013

Kaos

Vår paj.....
Är det något vi har lärt oss, så är det att inte fira en årsdag en annan dag än själva årsdagen. Den 9:e november var vi ju hemma i Helsingborg, vilket resulterade att vi tog vår 7-års middags i fredags. Var väl egentligen inte någon av de tre sakerna som vi blev helt nöjda med. 

Vi började med räkor och egen majo, fast majon fick i sig lite för mycket senap. Sen skulle vi göra entrecote, potatisgratäng och svampsås. Vi körde potatisen i en matberedare för att skiva potatisen och löken. Sen ska Jimmie hälla över detta och sätter plastbunken rakt på en varm platta, så skiten smälte i botten. Jimmie stod nog i en timma och försökte slipa bort kanten, så att den skulle passa matberedaren igen, men det blev sådär. Det går, men man får ta i för att den ska passa :(

Sen var det dags för efterrätten. Hallonpaj med maräng. Skalen blev ganska bra, fyllningen stelnade inte och marängen blev inte fast nog och rann bara ut. Detta resulterade i att det mer blev en soppa av allt när man skulle skära upp pajen. Jag och Jimmie var så trötta på allt som hade gått fel under kvällen så vi stod och skrattade och tårarna sprutade när vi skar upp pajen. Vilket skämt. 

Igår var det root-sittning, alltså den linjeföreningen civ. säk tillhör. De bjöd på chilli och glass :) Efter sittningen gick vi till Henrik och John och pratade en stund och sen gick vi vidare till stan. Satt på fox and anchor i några timmar sen var de andra två hungriga vid klockan tre så de köpte kebabtallrik. Idag är man en aning trött :(

Nu kallar middan! 

2 kommentarer:

  1. Kan man inte köpa en ny skål?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det kan man. Jimmie envisades dock med att slipa undersidan i en timma eller något. Den blev bättre, men inte helt 100.

      Radera