onsdag 23 mars 2011

Paris!

Triumfbågen
Igår kom man hem från Paris. Vi har nämligen varit i Paris över helgen. Åkte på fredag morgon och kom hem på söndag natt. En fartfylld helg må jag säga. Vi har gått mycket och fått se en massa saker som man har velat se. I fredags hann vi med eiffeltornet och triumfbågen. Sen var vi och käkade på en restaurang där kyparen såg ut som super mario. Haha. 

På lördags morgonen ringde klockan åtta. Uppe tidigt för att hinna så mycket som möjligt. Vi åkte först till Notre Dame. Helt otroligt fin kyrka. Fattar inte hur man har kunnat bygga så stabila byggnader på den tiden, med tanke på att det knappt går att bygga ett hus idag som kan stå utan att rasa... Efter Notre Dame traskade vi vidare mot våran lunch. Subway! Vi tog upp alla sittplatser. Vi var trotts allt 14 personer. En macka senare gick vi vidare mot Louvren. Vi fastnade i några souvenirbutiker på vägen dit. Utanför Louvren skulle alla fota den berömda glaspyramiden som man går in. Många turister som ville bli fotade framför det, eller så stod dem på håll så att det såg ut som att de höll handen på toppen av pyramiden. Alla som var under 26 år gick in gratis, så det var billigt och bra. 

Notre Dame
Louvren
Väl inne på Louvren gick vi för att se Mona Lisa. Tog ganska lång tid att ta sig dit. Typ en kvart... Har aldrig fattat hur stort Louvren är, men shit, det tog aldrig slut. Om man bara stannar en sekund vid varje konstverk tar det ändå tre månader att gå igenom hela Louvren! Sjukt ju! Efter det fick vi lite egentid att göra lite vad vi ville. Efter det käkade vi middag och tog sedan tunnelbanan vidare till Eiffeltornet. Det var dags att åka upp och kolla utsikten över Paris. Helt otroligt att komma upp och se hela Paris på kvällen. Lite kallt bara, men helt klart värt 60 kr eller vad det nu kostade :P  Vi kom aldrig högst upp eftersom de hade stängt av toppen för att det var för mycket folk där uppe. Det var även någon som friade till sin flickvän upp på andra våningen. Jättegulligt! Hon svarade ja som tur var. 

Sacré-Coeur
På söndags morgonen ringde klockan halv åtta. Trötta, slitna och halvvakna ungdomar tog sig upp på morgonen för att äta frukost. Sacré-Coeur och hemfärd stod på agendan. Vi tog även en sväng inom Svenska Kyrkan där vi käkade goda baugetter till lunch. Sacré-Coeur är också en gammal kyrka. Otroligt fin. Fick dock inte fota i den. Efter Sacré-Coeur satte vi oss på trapporna och solade lite. Enda dagen med sol! Varmt och skönt, fick lite färg på kinderna. Sen var det dags för middag och hemfärd. Dryga nio timmar. Var hemma 02 på söndag natt.

Vi har hunnit göra en massa saker på tre dagar och jag har fått en massa fina minnen och blivit många bilder rikare. Haft en underbar helg i Paris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar