måndag 20 augusti 2012

Ny vecka

Idag är det många som börjar skolan, men inte vi! Har "ledigt" i två veckor till. Känns lite skumt faktiskt, att vi börjar så sent. Totalt blir det tre månaders ledighet! Så långt lov har jag nog aldrig haft innan. Behövdes verkligen! 

Vi saknar denna sötnos något galet!!
Dagen tänkte vi spendera i solsken efter att ha pluggat till våra omtentor som är nästa vecka. När vi har suttit i två timmar och vi känner oss hyfsat nöjda med oss själva så blir det någon skum lokal åskskur... Det kom tre knallar och liiiiite regn. Några droppar. Sen gick det väl en kvart, så var solen tillbaka igen. Hel skumt.Vi käkade lite lunch istället för att gå ut. Vi visste inte om åskan skulle komma tillbaka... Vilken lunch, Jimmies mormors hemlagade köttbullar!!! Bland det godaste som finns. Hon gjorde några köttbullar (ca 70 st) till oss när vi skulle åka hit till Karlskrona förra veckan, bara för att hon vet att vi tycker om dom så mycket :) Otroligt snällt av henne :) Varken jag eller Jimmie vet varför dom är så speciella, men dom är sjukligt goda. Hon skulle kunna ha en restaurang där hon bara sålde sina köttbullar och lätt fått vinst på dem :)

Efter denna goda lunch gick vi och handlade lite mat inför kvällen. Extrapris på falukorv ;) Mumsigt. Jimmie gjorde sedan hemlagade bagles som vi tänkte käka till frukost imorn. Om det är fint väder imorgon tänkte vi gå ut och käka frukost på stakholmen. Hoppas på fint väder :)


Häromdan gjorde vi en kul efterrätt. Satt och kollade på Jamie Oliver, där han gör middagar på 30 minuter. Han gjorde då mangoglass på typ 2 minuter. Vi blev sugna på att prova. Man tar fryst mango, lite naturell youghurt och lite honung. Mixa, in i frysen. Done! Hur lätt som helst och nyttigare än vanlig glass. Vi rev visserligen lite mörk choklad över, men det kan man ju skippa. Gott blev det varjefall. Dock blir den ganska svår att skopa upp, då den verkligen blir fryst. 

1 kommentar:

  1. Helt rätt! Inget slår mormors köttbullar! När det gäller Izo mår han bara bra, får många promenader och kan numera sitt, ligg, tass och skall. Säkert saknar han er också!

    SvaraRadera