måndag 19 januari 2015

Dagisbarn

Den sista läsperioden på högskolan började väl inte som vi hade tänkt oss. En aning ur vår sömnrytm drog vi oss upp och kom till skolan i väl god tid, fast redan då var salen vi skulle vara i nästan redan full. Vi satt högst upp i en gradängsal vilket innebär noll syre. Efter en halvtimma hade lärarna fortfarande inte fått i gång projektorn och trapporna var fullsatta med folk. Vi fick en större sal men hamnade längst bak. Den första delen av föreläsningen varade i 1,5h och syret var så mycket bättre i den salen. Dock kändes det som att lärarna stod och pratade med ett gäng dagisbarn. Saker som man tar för givet när man skriver rapporter och man kunde nästan tro att det ekade i salen så ofta som de upprepade sig.

När klockan var tio fick vi inte längre vara kvar i den stora salen utan var tvungna att flytta tillbaka till den lilla trånga salen. Kanske ska nämna att man kan undra lite hur skolan tänker när de bokar salar. Vi är totalt ÅTTA kurskoder som ska ha samma föreläsning och då bokar man en sal som passar 60 personer. Behöver jag säga att vi är närmre det dubbla antalet? Eftersom vi satt längst bak i den stora salen kom vi sist ut och därmed sist in i den gamla salen. Vi hamnade i trappan. Där satt vi helt sjukt jävla obekvämt i TVÅ TIMMAR för paus fick vi inte. Kan tycka att lärare kan vara liiiite smidiga och kanske prata lite snabbare om de inte tänkte ge oss paus, men istället drog de över 15 minuter och avslutar fyratimmarsföreläsningen med att man alltid ska ge paus till folk som är med i ens experiment. Vi lever som vi lär.... NOT!

Ja grymt dålig start på examensarbetet tycker vi båda. Riktigt tråkigt att det ska vara så. Vi har redan hittat brister fast att vi tröttnade rätt hårt på att lyssna av att sitta i en trappa. Man kan tycka att de kunde ha bättre struktur på sin föreläsning om den dessutom är på fyra timmar. Sen att i princip tro att de pratar med dagisbarn och dra upp saker som att man ska ta ansvar och bla bla bla, känns lite konstigt att säga till studenter som ska skriva sitt examensarbete för civilingenjörer. Hoppas med alla tummar och tår att detta går bra, för just nu ser det inte så ljust ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar