lördag 3 september 2011

Ett år!

Idag är det exakt ett år sedan vi sprang här fram och tillbaka som yra hönor, med möbler och flyttlådor. Vi flyttade in här exakt för ett år sedan. Känns ganska skönt att slippa den kalabaliken nu. Tänker på alla nya studenter som ska flytta in, eller som kanske redan har flyttat in. Det är mycket jobb med att flytta. Blir helt matt av tanken.

Här om dagen fick min cykel punktering, trodde vi. Exakt 30 minuter innan tentan började för att vara exakt. Lilla paniken! Vi pumpade upp däcket och det verkade okej, men vi trodde det var punktering. På lördagen efter redovisningen av nolleuppdragen, skruvade vi av däcket och la det i vatten för att se vart punkteringen var. Inte var det punktering. Det var ventilen som hade gått i sönder och eftersom vi bor i Karlskrona så finns det inte så många butiker man kan vända sig till en lördags eftermiddag när allt är stängt! Visserligen så var det bara att byta en sak på ventilen så skulle den funka igen. Tio minuter innan nollesittningen så är däcket helt platt och hjulet går inte att pumpa. Great. Jimmie får skjutsa mig på tio minuter i finkläder. Måste sett roligt ut. 


Jimmies pappa skickade upp nya ventiler och hjulet fungerade normalt igen. När jag sedan ska cykla iväg till skolan så är hjulet inte påskruvat ordentligt utan har i princip trillat av. Går inte att cykla alls. Detta märkte vi när vi har kommit en bit på vägen och vi hinner inte cykla/springa tillbaka och ta bussen till skolan. I lagom panik går/springer vi till skolan för att hinna i tid. Vi hann precis alltså! Blev till att gå hem. Halva eftermiddagen går åt till att skruva på det äckliga däcket, som fortfarande inte sitter helt rätt, men det går verkligen inte att få på mer! Duktigt irriterande... Visserligen går det att cykla. Hjulet svajar inte som det gjorde tidigare när det inte var påskruvat ordentligt, men det klickar i kedjan och man är lite halv skräckslagen av att kedjan ska hoppa av i stressade stunder. Men vad gör man om man inte får på hjulet mer... :( Igår var det dags för Jimmies cykelhjul att tappa luft. Ingen av oss vågar gå ut och kolla om det finns luft kvar... Vi orkar inte med en cykel till helt enkelt!

2 kommentarer:

  1. Man glömmer knappast spegelgarderoben... Är det verkligen ett helt år sedan era stackars föräldrar fick slita på den??? ;)

    SvaraRadera
  2. Ja tänk att det är det :) Ett år gick fort!

    SvaraRadera