måndag 6 december 2010

Hemma igen

Nya julgardiner som vi fick av mina föräldrar
Nu är vi hemma igen efter en lång helg hemma i Helsingborg. Åkte hem på eftermiddagen i fredags. Det började inte speciellt bra. Tåget vi skulle ta var inställt, så vi fick vänta en timma. Efter ca två timmars färd, framme i Kristianstad, får vi veta att det har skett en olycka mellan Kristianstad och Hässleholm, så vi var tvungna att vänta. De lovade ersättnings bussarna kom inte. Eller det kom en buss, efter en timma. En buss rymmer inte två tåg... Så vi kom givetvis inte med. Efter väntat mellan 1½-2 timmar i Kristianstad började tågen att rulla som vanligt igen. Tur att de hade satt in ett extra tåg mellan Kristianstad och Helsingborg så att vi kunde åka direkt hem. På knutan kom mina föräldrar och hämtade oss.

På lördagen var vi och kollade på mormors nya kök. Så fint det var! Mormor var så nöjd, det märkte man på henne. Sen fixade jag Spotify till henne. Inte så många som kan säga att ens 80-åriga mormor använder Spotify ;) På kvällen skulle vi på konsert, Christmast Carols, en julkonsert som har gått varje år i 31 år nu, på Helsingborgs konserthus. Fick vet att jag har varit på varje konsert sen jag har 10 månader gammal! Imponerande!
 
Helsingborgs vackra gran
Efter konserten gick vi till Byblos, en italiensk restaurang som ligger i Helsingborg. Det var mycket mycket mycket god mat! Påväg till restaurangen gick vi förbi stortorget och stans vackra gran.

Igår var det dags att åka hem igen efter ett trevligt besök hemma i Ödåkra. Förvånansvärt nog var tågen i tid hela vägen tillbaka. Visserligen blev det 10 minuter försenat från Lund till Kristianstad, men eftersom tåget ändå stannar i 20 minuter i Kristianstad, så blev det inte försenat. Vi kom hem till en slasigt och blött Karlskrona. Sjukt jobbigt att dra hem resväskorna. Jimmies väska plogade upp hela trottoaren!

Min nya klänning :)
Idag har det varit Analys som vanligt. Var så sjukt trött eftersom vi satt uppe till klockan ett inatt. Var tvungna att få vårat programmeringsprojekt att fungera, men det fick vi inte. Fick skicka in det ändå, finns inte så mycket man kan göra åt det. Tror vi totalt la ner 12 timmar på det projektet. Sex av de tolv timmarna la vi ner igår! Vi satt varje fall och slumrade till på Analysen ett antal gånger... Kan vara för att det är så tråkigt....?

Var även och köpte en ny klänning till mig idag. Så fin den är! Tänkte ha den nu i julhelgen. Den är så neutral men samtidigt så festlig. Gillar klänningar som har två karaktärer. Förhoppningsvis kommer den att användas flitigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar