söndag 22 september 2013

Äta, sova, plugga del 2

Känner att vi har en del att göra fast att vi bara har gått i skolan i tre veckor. Vi läser ju 150% för tillfället så det är ju inte speciellt konstigt att vi har en del som ska göras. En dryg sak i det hela är vår dumma schemakrock som stör mig en aning. Hade vi inte haft den så hade vi ju fått in informationen "gratis" istället för att lägga extra tid på det hemma när man ska läsa ikapp det. Man förstår ju inte alltid vad läraren vill få ut genom att kolla på föreläsningsanteckningarna. Det är lättare att lyssna på läraren. Sen har vi ju en gammal kurs från förra året som ligger och spökar. Den måste bli klar innan nästa kurs börjar i november. Problemet är bara att uppgifterna i den kursen är alldeles förstora och det var därför vi inte hann göra uppgifterna förra året... Dygt!

Det blir inte bättre heller av att de har ändrat i betygsystemet så allt man har kvar från ettan måste vara klart till sommaren. Kommer fan ha pluggat på 250% detta året alltså. Ingen semester här inte. Satt ju i somras med uppgifter också för att komma ikapp våra datavetenskapspoäng. 

Även om man tycker det är ganska kul att vara student så tar det på krafterna, då man verkligen aldrig känner sig nöjd eller klar med saker. Även om man sitter en hel dag kan man inte släppa uppgiften, för det finns ju alltid något mer man kan göra. Igår satt vi bokstavligen hela dagen, från 14-02. Har man inget bättre för sig en lördagskväll. Nejdå! Förhoppningsvis är detta lilla helvetet slut i början av november så vi kan pusta en liten stund. Nä just fan, tre tentor som vänta i januari (varav två är gamla). Jimmie är ju klar med ettan som tur är. Bara lilla jag som är lite trögfattad...What goes round comes not around, i mitt fall.

Även om vi pluggade länge igår så hann vi faktiskt med att göra sushi och käka fruktsallad :) Man får ju synda lite i den någorlunda nyttiga vardagen vi försöker leva. Dock var det ganska mycket frukt och bara lite av det onyttiga, även om det kanske inte syns på bilden :P 

Resterande tid av dagen blir till att fortsätta plugga. Uppgiften som skulle vara klar tills idag är inte klar, eftersom hemsidan inte funkar. Great! Kul med planering alltså! Får sitta med något annat istället då. Lite jobbigt bara när man gärna vill ligga i fas med hur det är planerat i skolan, så man inte hamnar efter. Vi har ju redan att göra menar jag... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar